Identitetstyveri sjekk

Telefonnummeret ditt er ID-en din i bankapper, nettbutikker og sosiale medier. Hvis noen skaffer seg data knyttet til telefonnummeret ditt, kan de enkelt utgi seg for deg – og for eksempel få et lån i ditt navn.

Identitetstyveri sjekk-komponenten sjekker telefonnummeret ditt mot lekkasjedatabaser. Etter å ha kjørt sjekken, vil vi vise alle steder hvor du har kontoer med dette telefonnummeret, og hvor datalekkasjen oppsto. Vi vil også vise kategoriene av data som ble lekket, og gi deg råd om hva du kan gjøre med lekkasjene. I tillegg til ditt eget telefonnummer, kan du også sjekke telefonnumrene til familiemedlemmene dine. Alle telefonnumre du legger til vil bli sjekket med jevne mellomrom, og hvis nye lekkasjer oppdages, vil du motta et varsel på enheten din.

For å sjekke et telefonnummer for lekkasjer:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Identitet.
  3. I blokken Kontroll for identitetstyveri klikker du på Sjekk-knappen.
  4. Dette åpner et vindu; i det vinduet, skriv inn telefonnummeret ditt og klikk på Sjekk nå.

Dette åpner et vindu med vilkår og betingelser for behandling av personlig informasjon.

5. Hvis du godtar vilkårene for behandling av personlig informasjon, klikk på Aksepterer.

Resultatene av sjekk vises i vinduet Identitetstyveri sjekk.

Etter at du har lagt til et telefonnummer vil det bli kontrollert med jevne mellomrom, og du vil motta varsler om resultatene av kontrollene.

6. Hvis du ikke vil at et telefonnummer skal sjekkes regelmessig, fjern det fra listen ved å klikke Slett enhet.

Ved søk etter datalekkasjer fra kontoer knyttet til et telefonnummer, behandles følgende informasjon: del av det hashet telefonnummeret, ID for programmet ditt i rettighetshaverens systemer, fullversjon av programmet.